Rolf Fahrenholtz og Stig Jørgensen mente Rosti manglet den perfekte bakebollen. I 1947 kjøpte de prøver av bakeboller i alle tenkelige størrelser, materialer og former, og spurte et stort antall husmødre om disse bollenes fordeler og mangler. Resultatet var at husmødrene ønsket en rundbuet bolle som skulle være romslig og samtidig så høy at det både kunne røres og piskes i den, uten noe søl. Den skulle samtidig ha et godt grep og helletut. Ut fra disse omfattende undersøkelsene ble kravene til den ideelle bakebollen definert. Acton Bjørns og Sigvard Bernadottes ble de to utvalgte designerne til å omformulere kravene til det vi i dag kjenner som Margrethe-bollen. Rosti hadde fått en bolle som dekket funksjon, kvalitet og design, og som opp igjennom årene er blitt et prisbelønnet, danskt designikon. Og som at det ikke er nok er Margrethe-bollen oppkalt etter Dronning Margrethe av Danmark.