Grillskole med Øyvind Dalelv
Med bakgrunn fra blant annet Statholdergaarden og Michaels Oslo og topplasseringer i internasjonale konkurranser har kokk Øyvind Dalelv utmerket seg i suverene matopplevelser. Som ambassadør for vårt populære knivmerke Global har han laget disse supre oppskriftene til grillen denne sommeren - selvsagt med favorittkniven i hånden!
Oppskrift Biff Satay
Utforsk nye muligheter og legg noe spennende på grillen. Det er nesten ingenting som ikke kan grilles. Hvorfor ikke la deg inspirere av det asiatiske kjøkkenet? Biff Satay er en populær rett i flere asiatiske land, inkludert Thailand, Malaysia og Indonesia. I videoen viser Øyvind Bøe Dalelv hvordan man lager en velsmakende variant med en salat av agurk og rettich. Nyt måltidet!
INGREDIENSER
400 g indrefilet av okse
4 ss soyasaus
1 ss sesamolje
1 ss finhakket ingefær
1 ss rød chili
1 stk rettich
1 stk agurk
1 bunt koriander
1 stk lime
1 pk saltede peanøtter
1 ss rød chili
Sataysaus
4 ss peanøttsmør
1 pk kokosmelk
1 ss finhakket rød chili
1 ss finhakket ingefær
1 ss sesamolje
2 ss soyasaus
FREMGANGSMÅTE
- Skjær kjøttet i tynne strimler og mariner det med finhakket chili, ingefær, soyasaus og sesamolje. Tilsett en lett krydring av salt og pepper. Tre kjøttet på grillspydene og legg dem på grillen.
- Kok opp ingrediensene til sataysausen på lav varme. Fjern kasserollen fra varmen.
- Skrell agurk og rettich, og tilsett smak ved å blande inn koriander, lime, salt og pepper.
- Grill biffspydene og la kjøttet hvile. Pensle deretter med sataysausen og server sammen med agurk- og rettichsalaten.
Oppskrift Miso-torsk
De fleste forbinder vanligvis miso med sushi og misosuppe, men det kan brukes til så mye mer. Her bruker Øyvind Bøe Dalelv en rik og mørk misopasta for å tilføre marinaden til torskespydene sin særegne smak. Når de serveres med avokado, lime og granateple, blir dette en rett som får vann i munnen til å renne. Vi ses ved grillen!
INGREDIENSER
300 g torskefilet, uten skinn og bein
30 g misopaste
1 ss sesamolje
2 ss soyasaus
2 stk lime
1 ss sesamfrø
1 stk avocado
1 stk granateple
FREMGANGSMÅTE
- Start med å skjære torskefileten i biter. Pensle dem med misopasta, sesamolje og soyasaus. Krydre med en dash av salt og pepper.
- Grill torsken på en yakatorigrill i omtrent 2-3 minutter. La fisken hvile en stund.
- Server den med friske limebåter, skiver av avokado og ferske granateplekjerner.
Oppskrift grillet Spisskål
Vanligvis ser vi kål i strimlet eller hakket form i salater, men faktumet er at grillet kål også smaker utrolig godt. Følg Øyvind Bøe Dalelvs eksempel og gi kålen en oppgradering med smaker som chili, hvitløk, ingefær og koriander. Denne retten fungerer både som en selvstendig rett og som en deilig tilbehør til grillmat. Våg å være kreativ ved grillen!
INGREDIENSER
1 stk kål
1 ss sesamolje
1 ss solsikkeolje
1 bunt koriander
1 bunt mynte
1 ss svarte og hvite sesamfrø
Aromasmør
4 ss smør
1 ss finhakket chili
1 ss finhakket hvitløk
1 ss finhakket ingefær
FREMGANGSMÅTE
- Del kålen i store båter.
- Pensle dem med olje og krydre med en dash av salt og pepper.
- Deretter pensler du dem med aromasmør.
- Topp den grillede kålen med finhakket koriander, mynte og ristede sesamfrø.
A cut above the rest
Opplev enestående kvalitet og presisjon med Global-kniver. Som en ledende produsent innen kokkekniver, har Global satt standarden for eksepsjonell skarphet og pålitelighet i kjøkkenverdenen. Hver Global kniv er nøye håndlaget av dyktige artister og smeder i Japan, kjent for deres tradisjonelle knivhåndverk. Med over 30 års erfaring i bransjen har Global oppnådd enestående rykte for sin utmerkede skjæreevne og slitestyrke.
Den unike designen til Global kniver er både funksjonell og estetisk tiltalende. Hver kniv er konstruert med en høykvalitets rustfritt stålkonstruksjon som gir en perfekt balanse og ergonomisk grep. Den globale knivens distinkte kantvinkel gir en utrolig skarp skjæreevne som gjør matlagingen til en lek. Enten du er en profesjonell kokk eller en entusiastisk hjemmekokk, vil Global kniver være det perfekte verktøyet for å oppnå presisjon og effektivitet på kjøkkenet.
Ikke gå på kompromiss med kvaliteten på knivene dine. Invester i Global kniver i dag og oppdag hvorfor de er valget til kjøkkeneksperter over hele verden. Med Global vil du oppleve en helt ny dimensjon av skjæreevne, holdbarhet og komfort på kjøkkenet.